1206.
HOZZÁVALÓK:
1/2 l liszt,
3 tojássárgája,
1 egész tojás,
csipetnyi só,
1/2 kávéskanál cukor,
pár csepp rum,
lekvár,
vaníliáscukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk a lisztből, a tojássárgájákból,
az egész tojásból, a sóból, a cukorból és a rumból rétestészta keménységű
tésztát. Pih entessük 1/2 órát, majd nyújtsuk
ki késfoknyi vastagságúra. Egy nagy fánkszaggatóval szurkáljuk ki, a széleit
3-4 h elyen vagdaljuk be 2 centire. 3 darabot
ragasszunk össze középen picit megvizezve, és forró zsírban gyorsan süssük ki.
Tegyünk a közepébe ízlés szerint választott lekvárt, és melegében
vaníliáscukorral megh intve tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése