Ads 468x60px

Pages

Szaloncukor (egyszerűen)

1215.

HOZZÁVALÓK:
1/2 kg cukor,
ízesítéshez:
vanília, csokoládé, rum, citrom, narancs, stb.

ELKÉSZÍTÉS:
Mártsuk vízbe a cukrot, és főzzük lassan, amíg sűrűsödni kezd. Adjunk hozzá ízlés szerint választott ízesítést: vanília, rum, csokoládé, citrom, narancs, lehet gyakorlatilag bármi, amit szeretünk és a cukros vízben el tudjuk kavarni. Citrom és narancs esetén ledörzsölhetjük a gyümölcsön a cukrot, de ízesíthetjük egyszerűen citrom-, vagy narancslével is. Ha kicsit fel szeretnénk dobni ételfestékkel is színezhetjük. Márványlapon próbáljuk meg, hogy eléggé megfőtt-e? Cseppentsünk néhány cseppet, és ha fakanállal dörzsölve csiszog és keményszik, akkor jó. Ezután öntsük át porcelántálba, és fakanállal dörzsöljük gyorsan, miközben hűl, és akkor simítsuk el. Félig hűlten daraboljuk kockákra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése