1185.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
30 dkg liszt,
8 dkg cukor,
10 dkg margarin,
2 tojás,
1/2 csomag sütőpor,
2 dkg kakaó,
kevés tej,
a vizes piskótához:
3 tojás,
6 evőkanál cukor,
6 evőkanál liszt,
1 csomag sütőpor,
a krémhez:
5 dl tej,
3 evőkanál liszt,
20 dkg vaj,
20 dkg cukor,
2 csomag vaníliáscukor,
a csokimázhoz:
20 dkg cukor,
2,5 evőkanál kakaó,
3 evőkanál tej,
10 dkg vaj.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a tészta
elkészítéséhez a lisztet a cukorral, a
margarinnal, a tojásokkal, a sütőporral, a kakaóval és egy kevés tejjel.
Süssünk belőle 2 lapot. Ezután készítsük el a vizes piskótát a tojásokból, a
cukorral, a liszttel, és a sütőporral 3 evőkanál víz hozzáadásával.
A krémhez
főzzük meg a tejben a lisztet. Kavarjuk ki a vajat a cukorral, és a
vaníliáscukorral, és hidegen keverjük a
lisztes tejhez. Kenjük meg az alsó lapot a
krémmel, erre tegyük a piskótalapot, újból krém, és végül kakaós lap
következik. Végezetül vonjuk be a következő módon elkészített csokimázzal:
főzzük fel a tejben a cukrot, és a kakaót, majd a tűzről levéve kavarjuk bele a
vajat.