1233.
HOZZÁVALÓK:
21 dkg liszt,
12 dkg vaj,
7 dkg cukor,
7 dkg h éjas
darált mandula,
vanília,
1 tojássárgája,
baracklekvár,
a töltelékh ez:
5 tojásfeh érje,
21 dkg cukor,
1,5 szelet csokoládé,
12 dkg h éjazott
mandula.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet a vajjal,
a cukorral, a darált mandulával, ízlés szerinti mennyiségben ízesítsük a
tojássárgájával elkevert vaníliával. Nyújtsuk ki 1/2 ujjnyira, és egy vajjal
kikent lemezen süssük világos sárgára. Kenjük meg baracklekvárral, és tegyük rá
a következő tölteléket. Keverjük könnyedén a cukrot, a lereszelt csokoládét, és
a h éjazott mandulának a 2/3 részét darálva a
tojásfeh érjék h abjába.
A mandula maradék 1/3 részét h osszúra vágva h intsük
a tetejére. Lassú tűzön 1/2 óráig süssük, és h a
félig kih űlt, daraboljuk h osszúkás
szeletekre.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése