1228.
HOZZÁVALÓK:
1/2 kávéskanál h amuzsír,
diónyi disznózsír,
3 tojássárgája,
1 kávéskanál cukor,
liszt,
4 dl méz.
ELKÉSZÍTÉS:
Olvasszuk fel tűzön a h amuzsírt
2 kanál forró vízben. Dörzsöljük el egy tálban a disznózsírt, majd adjuk h ozzá
a tojássárgákat, a cukrot, és annyi lisztet, h ogy
a tészta felvert galuska keménységű legyen. Tegyük a masszát a tál egyik
oldalába. Olvasszuk meg egy kicsit a mézet, majd öntsük a tál másik oldalába,
és kevés liszttel keverjük, h ogy kih űljön.
Ekkor keverjük össze az egészet, és adjuk h ozzá
a megolvasztott h amuzsírt. Liszttel dolgozzuk
ki nagyon alaposan, h ogy rétes keménységű
legyen. Hagyjuk 4 órán keresztül pih enni, majd
félujjnyi vastagságúra kinyújtva, szaggassunk belőle különféle formákat. Tegyük
lisztezett lemezre, és jó tűznél süsük pirosra.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése