Ads 468x60px

Pages

Halasi mézeskalács

1228.

HOZZÁVALÓK:
1/2 kávéskanál hamuzsír,
diónyi disznózsír,
3 tojássárgája,
1 kávéskanál cukor,
liszt,
4 dl méz.

ELKÉSZÍTÉS:
Olvasszuk fel tűzön a hamuzsírt 2 kanál forró vízben. Dörzsöljük el egy tálban a disznózsírt, majd adjuk hozzá a tojássárgákat, a cukrot, és annyi lisztet, hogy a tészta felvert galuska keménységű legyen. Tegyük a masszát a tál egyik oldalába. Olvasszuk meg egy kicsit a mézet, majd öntsük a tál másik oldalába, és kevés liszttel keverjük, hogy kihűljön. Ekkor keverjük össze az egészet, és adjuk hozzá a megolvasztott hamuzsírt. Liszttel dolgozzuk ki nagyon alaposan, hogy rétes keménységű legyen. Hagyjuk 4 órán keresztül pihenni, majd félujjnyi vastagságúra kinyújtva, szaggassunk belőle különféle formákat. Tegyük lisztezett lemezre, és jó tűznél süsük pirosra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése