Ads 468x60px

Pages

Narancsos habszelet

1236.
HOZZÁVALÓK:
8 tojásfehérje,
30 dkg darált mogyoró,
1 narancs,
a krémhez:
4 dl tejszín,
1 evőkanál zselatin,
1 narancs.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjük kemény habbá gőz fölött a tojásfehérjéket. Édesítsük ízlés szerint. Adjuk hozzá a darált mogyorót, a narancs lereszelt héját és levét. Keverjük össze alaposan. Kenjük a masszát kikent, kilisztezett sütőlemezre. Előmelegített, de mérsékelten meleg sütőben lassan süssük meg, illetve szárítsuk. Miután kihűlt, vágjuk hosszában 3 egyforma nagyságú csíkra. Mindhárom szeletet kenjük meg a töltelékkel, és díszítsük narancsgerezdekkel.
A krémhez verjük habbá a tejszínt. Oldjuk fel a zselatint nagyon kevés vízben, és adjuk a tejszínhez. A narancs levével és a lereszelt héjával ízesítsük a krémet.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése