1245.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg vaj,
15 dkg liszt,
2 tojássárgája,
kevés só,
1 evőkanál cukor,
1 citrom,
a mázh oz:
20 dkg cukor,
4 tojásfeh érje,
15 dkg darált mandula,
3 szelet csokoládé.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk tésztát a vajból, a
lisztből, a tojássárgájákból, kevés sóval, a cukorral, és a citrom levével.
Nyújtsuk ki vékonyra, tegyük kikent tepsibe, és mérsékelt tűznél félig süssük
meg. Ezalatt a mázh oz a cukrot, a tojásfeh érjéket,
a darált mandulát, és a lereszelt csokoládét addig kevergessük tűzön, amíg elég
sűrű nem lesz. Kenjük rá a félig megsült, kih űtött
tésztára, és mérsékelt tűznél süssük tovább, míg a teteje megszárad.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése