Ads 468x60px

Pages

Krémbitta vaníliával

1248.
HOZZÁVALÓK:
1/2 l tej,
ujjnyi hosszú vanília,
10 tojássárgája,
cukor,
1/2 kg liszt,
2 tojás,
tojás nagyságú + 3/4 kg vaj,
kevés só.

ELKÉSZÍTÉS:
Végy fél liter sűrű tejet és vágj szét egy ujjnyi hosszú vaníliát és tedd a tejbe; hagyd forrni, keverj azután 10 tojás sárgáját és tégy annyi cukrot bele, amennyit megkíván, hogy elég kemény legyen. Szűrd aztán rá a vaníliás tejet, kavard meg jól és főzd meg; ha megfőtt, szűrd át szitán és verd addig a habverővel, míg ki nem hűl. Azután végy fél kilogramm lisztet, két tojást és egy tojás nagyságú vajat, ebbe tégy kevés sót s verd föl a gyúródeszkán olyanra, mint a rétestésztát, gyúrd ki jól és nyújtsd ki olyan vékonyra, amilyenre csak lehet s tégy közé 3/4 kg vajat, nyújtsd ki az egészet még háromszor s negyedszer vágd szét kettőbe. Végy egy pléhet, nyújtsd ki egy félujjnyi vastagságra a tésztát, tedd a sütőbe és süsd ki. Ha kisült, kend rá melegen a vaníliás krémet, úgy hogy egy ujjnyi vastagon legyen rajta; ha rákented, tedd reá a másik sült felét s vághatod tetszésed szerinti darabokra és jól megcukrozva add föl.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése