1257.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
8 dkg darált mogyoró,
20 dkg liszt,
2 tojássárgája,
baracklekvár,
a h abh oz:
5 tojásfeh érje,
12 dkg cukor,
1 citrom,
12 dkg darált mogyoró.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki a vajat a cukorral,
és keverés közben adjuk h ozzá egyenként a
tojássárgákat. A h abosra kevert masszáh oz
keverjük h ozzá fakanállal a lisztet és a
mogyorót. Vajazzunk ki, és h intsünk meg
liszttel egy tepsit, és simítsuk bele a masszát. Tegyünk rá baracklekvárt, és
simítsuk rá a következők szerint összeállított h abot.
Verjünk h abot a tojásfeh érjékből
a cukorral, keverjük h ozzá a citrom levét és
lereszelt h éját. A kemény h abh oz
adjuk h ozzá a darált mogyorót. A mogyorós h abot
a lekváros tészta tetejére simítjuk, és közepesen meleg sütőben süssük ki.
Miután kih űlt, szórjuk meg vaníliáscukorral,
és szeleteljük fel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése