Ads 468x60px

Pages

Mogyorós lepény

1257.

HOZZÁVALÓK:
20 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
8 dkg darált mogyoró,
20 dkg liszt,
2 tojássárgája,
baracklekvár,
a habhoz:
5 tojásfehérje,
12 dkg cukor,
1 citrom,
12 dkg darált mogyoró.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki a vajat a cukorral, és keverés közben adjuk hozzá egyenként a tojássárgákat. A habosra kevert masszához keverjük hozzá fakanállal a lisztet és a mogyorót. Vajazzunk ki, és hintsünk meg liszttel egy tepsit, és simítsuk bele a masszát. Tegyünk rá baracklekvárt, és simítsuk rá a következők szerint összeállított habot. Verjünk habot a tojásfehérjékből a cukorral, keverjük hozzá a citrom levét és lereszelt héját. A kemény habhoz adjuk hozzá a darált mogyorót. A mogyorós habot a lekváros tészta tetejére simítjuk, és közepesen meleg sütőben süssük ki. Miután kihűlt, szórjuk meg vaníliáscukorral, és szeleteljük fel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése