1262.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg burgonya,
25 dkg liszt,
2 tojássárgája,
kevés só,
tej,
2 dkg élesztő,
őszibarackbefőtt,
vaníliás, vagy fah éjas
cukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a főtt burgonyát a
liszttel, a tojássárgákkal, kevés sóval, a kevés tejben megfuttatott
élesztővel, és annyi langyos tejjel, h ogy
közepes keménységű tésztát kapjunk. Hagyjuk egy órán keresztül meleg h elyen
pih enni, majd vékonyra nyújtva vágjunk ki
belőle négyszögletes lapokat. Csomagoljunk mindegyik levélbe levétől
lecsurgatott 1-1 negyed őszibarackot. Hajtsuk rá a tészta széleit, és a
tenyerünkben gömbölygessük el. Süssük ropogósra bő, forró olajban. Az olajtól
lecsepegtetve, vaníliás, vagy fah éjas cukorral
megh intve tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése