Ads 468x60px

Pages

Őszibarackfánk

1262.

HOZZÁVALÓK:
25 dkg burgonya,
25 dkg liszt,
2 tojássárgája,
kevés só,
tej,
2 dkg élesztő,
őszibarackbefőtt,
vaníliás, vagy fahéjas cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a főtt burgonyát a liszttel, a tojássárgákkal, kevés sóval, a kevés tejben megfuttatott élesztővel, és annyi langyos tejjel, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Hagyjuk egy órán keresztül meleg helyen pihenni, majd vékonyra nyújtva vágjunk ki belőle négyszögletes lapokat. Csomagoljunk mindegyik levélbe levétől lecsurgatott 1-1 negyed őszibarackot. Hajtsuk rá a tészta széleit, és a tenyerünkben gömbölygessük el. Süssük ropogósra bő, forró olajban. Az olajtól lecsepegtetve, vaníliás, vagy fahéjas cukorral meghintve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése