Ads 468x60px

Pages

Parmezánfánk

1252.

HOZZÁVALÓK:
1/2 l tej,
5 dkg vaj,
13 dkg búzadara,
2 tojássárgája,
8 dkg parmezán sajt,
3-4 kávéskanál tejszín,
csipetnyi só, és paprika.

ELKÉSZÍTÉS:
Forraljuk fel a tejet, és adjuk hozzá a vajat, majd főzzük fel benne a búzadarát. Keverjük simára, és hagyjuk meleg helyen pihenni 15-20 percig. Ezután keverjük bele a tojássárgákat, a lereszelt parmezán sajtot, a tejszínt, a sót és a paprikát. Kenjük a masszát 1 cm vastagon egy kivajazott, kilisztezett tepsibe, és tegyük hideg helyre. A kihűlt és megkeményedett masszából szúrjunk ki egy pogácsaszaggatóval kis fánkocskákat. Egy lábasban forrósítsunk fel kevés, fele részben vajat, fele részben zsírt, és a kis fánkokat pirítsuk meg mindkét oldalán. Tegyük őket tepsibe egymás mellé, a tetejüket szórjuk meg parmezán sajttal, és meleg sütőben olvasszuk rájuk a sajtot.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése