Ads 468x60px

Pages

Pozsonyi kürtőskifli

1266.

HOZZÁVALÓK:
45 dkg liszt,
15 dkg zsír,
5 dkg porcukor,
1 csomag sütőpor,
2 tojás,
1 evőkanál tejföl,
a töltelékhez:
15 dkg cukor,
1 dl tej,
18 dkg darált dió, vagy mák,
1/2 csomag vaníliáscukor,
5 dkg mazsola,
reszelt citromhéj,
késhegynyi őrölt fahéj.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk tésztát a lisztből a zsírral, a porcukorral, a sütőporral, a tojásokkal, és a tejföllel. Formázzunk golyókat a tésztából, és egyenként nyújtsuk ki. A töltelékhez forraljuk fel a tejet a cukorral, és forrázzuk le vele a darált diót, vagy mákot. Tegyük bele a vaníliáscukrot, a mazsolát, a reszelt citromhéjat, és a fahéjat. Töltsük meg a kinyújtott tésztákat, sodorjuk fel őket és hajlítsuk kifli alakúra. Tegyük a kürtőcskéket kivajazott tepsibe, kenjük meg tojással, és forró sütőben süssük ki. Vaníliáscukorral megszórva tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése