1259.
HOZZÁVALÓK:
3 dl + 2 kanál tej,
1/2 vaníliarúd,
6 tojás,
6 kávéskanál liszt,
28 dkg cukor,
baracklekvár,
darabos feh ér
mandula.
ELKÉSZÍTÉS:
Forraljunk fel 3 dl tejet a
vaníliával. Keverjük simára a tojássárgákat, a lisztet, és 12 dkg cukrot két
kanál h ideg tejjel. Verjünk fel 4 tojásfeh érjét
8 dkg cukorral. A felforrt tejet folyamatos kevergetés közben öntsük a sárgájáh oz,
és melegen további kevergetés mellett sűrítsük be. Adjuk h ozzá
a tojásh abot, keverjük simára, és öntsük
kivajazott tűzálló tálba. A tetejét h intsük
meg baracklekvárral. A maradék 2 tojásfeh érjét
melegen verjük h abbá 8 dkg cukorral, majd h idegen
keverjük, és nyomózsákból a krém tetejét rácsozzuk be. Szórjuk meg darabosra
vágott feh ér mandulával, és süssük szép
pirosra. Még forrón tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése