1271.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
20 dkg vaj,
6 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
2 tojás,
1/2 csomag sütőpor,
1/2 citrom,
baracklekvár.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk a lisztből a vajjal, a
porcukorral, a vaníliáscukorral, a tojásokkal, a sütőporral, és a citrom
levéből, illetve lereszelt h éjából jól nyújth ató,
sima tésztát. Nyújtsuk késfoknyi vastagságúra, és szúrjuk egy gömbölyű
kiszúróval. A kerek lapocskák közepére tegyünk 1-1 kávéskanálnyi baracklekvárt.
Hajtsuk össze a lapokat, és a széleiket nyomkodjuk kissé össze. Kenjük meg
tojással, h intsük be cukorral, és süssük ki.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése