1274.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg liszt,
15 dkg vaj,
4 tojás,
10 dkg étcsokoládé,
10 dkg porcukor,
10 dkg darált dió,
1/2 csomag sütőpor,
1/2 csomag vaníliáscukor,
késh egynyi
őrült fah éj,
reszelt citromh éj,
lekvár.
ELKÉSZÍTÉS:
Verjünk kemény h abot
a tojásfeh érjékből a cukor felével. A cukor
másik felével keverjük h abosra a vajat, és
keverés közben egyenként adjuk h ozzá a
tojássárgákat, a vaníliáscukrot, a lereszelt citromh éjat,
a sütőport, a fah éjat, és végül keverjük h ozzá
fakanállal a tojásh abot, a lereszelt
csokoládéval összekevert lisztet, és a darált diót. Öntsük a masszát egy
kivajazott, kilisztezett tortaformába, és közepesen melege sütőben süssük ki.
Miután kih űlt, vágjuk 3 rétegre, és töltsük be
valamilyen ízlés szerint választott lekvárral. Hintsük meg vaníliáscukorral, és
felszeletelve tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése