Ads 468x60px

Pages

Kevert házi torta

1274.

HOZZÁVALÓK:
15 dkg liszt,
15 dkg vaj,
4 tojás,
10 dkg étcsokoládé,
10 dkg porcukor,
10 dkg darált dió,
1/2 csomag sütőpor,
1/2 csomag vaníliáscukor,
késhegynyi őrült fahéj,
reszelt citromhéj,
lekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjünk kemény habot a tojásfehérjékből a cukor felével. A cukor másik felével keverjük habosra a vajat, és keverés közben egyenként adjuk hozzá a tojássárgákat, a vaníliáscukrot, a lereszelt citromhéjat, a sütőport, a fahéjat, és végül keverjük hozzá fakanállal a tojáshabot, a lereszelt csokoládéval összekevert lisztet, és a darált diót. Öntsük a masszát egy kivajazott, kilisztezett tortaformába, és közepesen melege sütőben süssük ki. Miután kihűlt, vágjuk 3 rétegre, és töltsük be valamilyen ízlés szerint választott lekvárral. Hintsük meg vaníliáscukorral, és felszeletelve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése