Ads 468x60px

Pages

Mézesrúd

1281.

HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
15 dkg cukor,
2 evőkanál méz,
2 evőkanál lekvár,
1 tojás,
1 tojássárgája,
fahéj,
szegfűszeg,
1 dkg szódabikarbóna,
5 dkg zsír,
15 dkg dió,
a mázhoz:
1 tojásfehérje,
10 dkg cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet a cukorral, a mézzel, az ízlés szerint választott lekvárral, az egész tojással, a tojássárgájával, az ízlés szerinti mennyiségű fűszerekkel, a szódabikarbónával, a zsírral, és végül a durvára vágott dióval. Formáljuk az egészet három rúdba, és tepsibe téve közepes lángon süssük meg. Amíg sül, készítsük el a mázat: kavarjuk ki alaposan a tojásfehérjét a cukorral. Miután a rudak kisültek, vonjuk be őket a mázzal.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése