1278.
HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
12 dkg cukor,
12 dkg liszt,
6 dkg darált dió,
2 dkg vaj,
a krémh ez:
2 dkg kávébabból főzött erős
fekete,
1 dl tej,
4 tojássárgája,
25 dkg cukor,
1 evőkanál liszt,
25 dkg vaj,
1 csomag vaníliáscukor,
1/2 dl rum,
csokoládé.
ELKÉSZÍTÉS:
Melegítsük kézmelegre a tojásokat
a cukorral, majd a tűzről levéve, verjük sűrűre és h agyjuk
kih űlni. A melegítés előtt adjunk h ozzá
néh ány csepp vizet. Keverjük össze a lisztet,
és a darált diót, majd keverjük a masszáh oz.
Végül keverjük bele az olvasztott vajat. Kenjük egyenletesen egy papírral
letakart tepsire, és közepesen meleg sütőben süssük ki. A krém elkészítéséh ez
keverjük össze az erős feketekávét a tejjel, a tojássárgákkal, a cukorral, és a
liszttel, majd folyamatos kevergetés mellet sűrítsük be. Keverjük h abosra
a vajat a vaníliáscukorral, és keverjük simára a kih űtött
krémmel. Végül keverjük bele a rumot. A kih űlt
tésztát vágjuk ketté, és töltsük meg a krémmel. A tetejét is vonjuk be krémmel,
és reszeljünk rá csokoládét.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése