Ads 468x60px

Pages

Szentjánoskenyér-torta

1270.

HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
14 dkg cukor,
1/2 citrom,
14 dkg étcsokoládé,
14 dkg szentjánoskenyér,
14 dkg dió,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
fahéj,
a krémhez:
10 dkg cukor,
darabka vanília,
2 tojás,
1/2 dl feketekávé,
1 csomag vaníliáscukor,
1 evőkanál tej,
12 dkg vaj.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojássárgákat 7 dkg cukorral, és adjuk hozzá a citrom levét és lereszelt héját. Verjünk a tojásfehérjékből a maradék cukorral kemény habot. Reszeljük le a csokoládét, a szentjánoskenyeret, daráljuk le a diót, és az egészet keverjük össze a zsemlemorzsával, és kevés fahéjjal. Fakanállal először a habot, majd a keveréket adjuk a tojássárgájákhoz óvatosan. Kivajazott tortaformában süssük ki, és töltsük meg a következő krémmel: Főzzük fel a tejet a cukorral, a vaníliával, a tojásokkal, a kávéval, és a vaníliáscukorral, majd kihűtve keverjük habosra a vajjal. A tortát vágjuk 3 rétegre, és töltsük be a krémmel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése