1272.
HOZZÁVALÓK:
40 dkg liszt,
5 dkg porcukor,
1 csomag sütőpor,
2 tojássárgája,
12 dkg vaj,
2-3 evőkanál tejföl,
a töltelékh ez:
35 dkg túró,
15 dkg porcukor,
5 dkg vaj,
1 csomag vaníliáscukor,
15 dkg burgonyapép,
1/2 citrom,
3 tojássárgája,
3 dkg búzadara.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk tésztát a lisztből a
porcukorral, a sütőporral, a tojássárgákkal, a vajjal, és a tejföllel. Nyújtsuk
ki félujjnyi vastagságúra, és vágjuk kockákra. A töltelék elkészítéséh ez
adjuk h ozzá a túróh oz
a porcukrot, a vajat, a vaníliáscukrot, a sült, áttört burgonyapépet, a citrom
lereszelt h éját, ás a tojások sárgáját.
Keverjük ki az egészet alaposan, és végül adjuk h ozzá
a búzadarát. A tölteléket osszuk el egyenletesen a kockák egyik felére, és h ajtsuk
rá a másik felüket. Tegyük tepsibe, kenjük meg tojással, és közepesen meleg sütőben
süssük ki. Tálalás előtt h intsük meg
vaníliáscukorral.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése