1293.
dr. Okolicsányi Jánosné receptje
HOZZÁVALÓK:
30 dkg árpapeh ely,
2 dl tej,
15 dkg porcukor,
3 tojás,
1 csomag vaníliáscukor,
1 csomag sütőpor,
kevés reszelt citromh éj,
kevés fah éj,
10 dkg margarin,
2 nagyobb jonatán alma,
2 evőkanál baracklekvár,
4 evőkanál liszt.
ELKÉSZÍTÉS:
Forrázzuk le fél liter vízzel az
árpapelyh et, és h agyjuk
állni 15-20 percig. Ha maradt rajta víz, akkor azt öntsük le róla. Még melegen
keverjük h ozzá a margarint, a cukrot, a fah éjat,
a vaníliáscukrot, a reszelt citromh éjat, a
baracklekvárt, a megtisztított és apróra vágott almákat, a tojások sárgáját, a
lisztet, és a sütőport. Keverés közben fokozatosan adjuk h ozzá
a tejet, és keverjük simára. Ezután óvatosan keverjük h ozzá
a tojások felvert h abját. Kenjünk ki
margarinnal egy kisebb tepsit, h intsük meg
liszttel, öntsük bele a tésztát, és egy fakanállal simítsuk el egyenletesen.
Kb. 25-30 percig süssük. Vaníliás, fah éjas
porcukorral megh intve tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése