Ads 468x60px

Pages

Gesztenyekrémes mazsolatorta

1283.

HOZZÁVALÓK:
25 dkg porcukor,
7 tojás,
10 dkg őrölt mandula,
15 dkg mazsola,
a krémhez:
3 dkg vaj,
3 tojássárgája,
25 dkg gesztenyemassza,
csokoládédara.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a porcukrot a tojássárgákkal, majd adjuk hozzá a hámozott, őrölt mandulát, az összevágott mazsolát, és a tojásfehérjék felvert habját. Két részben süssük meg. Miután kihűlt, töltsük meg a gesztenyekrémmel. A krém elkészítéséhez keverjük el a vajat a tojássárgákkal, adjuk hozzá a gesztenyemasszát, ha szükséges, még cukrozzuk meg, illetve hígítsuk kellően tejjel. A torta tetejét és oldalát is vonjuk be a krémmel, majd hintsük meg csokoládédarával. A tetejét mazsolaszemekkel díszítsük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése