Ads 468x60px

Pages

Eperfánk

1300.
HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
15 dkg liszt,
15 dkg cukor,
a mázhoz:
30 dkg cukor,
2-3 szem eper,
a töltelékhez:
5 tojás,
5 púpozott evőkanál cukor,
hány kanál eperlekvár, vagy átpasszírozott eper.

ELKÉSZÍTÉS:

Keverjük simára a tojássárgákat 8 dkg liszttel, és 1/2 dl vízzel. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket a cukor fokozatos hozzáadásával, majd adjuk hozzá az elkevert tojássárgákat, és a maradék lisztet. Tegyük a masszát nyomózsákba, és egy vastagon zsírozott, kilisztezett sütőlemezre nyomjunk 5 cm átmérőjű félgömböket. Egyenletesen lassú tűznél gőzmentesen süssük, ezért a sütő ajtaját időnként ki is nyithatjuk. Végül gyenge tűznél szárítsuk. Az eperkrémhez keverjük el ez egész tojásokat a cukorral, és néhány evőkanál lekvárral, vagy ennek megfelelő mennyiségű átpasszírozott eperrel. Gőz fölött addig kavarjuk, amíg kellően sűrűvé nem válik. A megtöltött fánkokat vonjuk be cukros epermázzal, és tegyük hűvös helyre.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése