Ads 468x60px

Pages

Meggygaluska

1303.
HOZZÁVALÓK:
1/2 kg kimagozott meggy,
10 dkg babapiskóta,
2 evőkanál méz,
4 tojás,
8 dl tej,
1 csomag vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:

Vágjuk egészen apróra a kimagozott meggyet. Keverjük el a babapiskótából készített morzsával, a mézzel, és 2 egész tojással. Pihentessük addig, amíg a massza legalább duplájára duzzad. Forraljuk fel a tejet a vaníliáscukorral, majd lassú tűzön egy evőkanállal szaggassuk bele a meggygaluskákat. Néhány percnyi főzés után szedjük ki a galuskákat, és dolgozzuk el a lassan kihűlő, már langyos tejet 2 tojássárgájával. Forraljuk át óvatosan, és hűtsük ki újra. Ezután keverjük össze a két tojás habbá vert fehérjével. Öntsük a mártás sűrűségű öntetet a galuskákra, és így tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése