Ads 468x60px

Pages

Óriás habfánk

1301.
HOZZÁVALÓK:
14 dkg vaníliáscukor,
3 tojás,
4 tojássárgája,
1 citrom,
7 dkg rizsliszt,
1/4 l habtejszín,
csokoládéöntet.

ELKÉSZÍTÉS:

14 dkg finomra törött vaníliás cukor 3 egész tojással, 4 tojás sárgájával egy citrom levével a rézüstben igen mérsékelt melegre teendő és a habverővel addig megverendő, míg langyosmeleggé vált, ezután húzd félre és mintegy 1/2 óráig folyamatosan verendő, míg az anyag sűrű és habos lett. Végül tégy 7 dkg rizslisztet bele, süsd meg lassan kis tortapléhen, hagyd kihűlni, mire éles késsel a torta felső részét kisujjnyi vastagságban levágod, a közepét kivájod, 1/4 liter habverőtejszínből a kemény habot vaníliás cukorral vegyíted, beletöltöd, a tetejét óvatosan reányomod és csokoládéöntettel bevonod. A kivájt piskótát száríthatni és mint morzsát más tortákhoz felhasználhatni.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése