Ads 468x60px

Pages

Tojásos kiflilepény

1306.
HOZZÁVALÓK:
4 kifli,
3 dl tej,
cukor,
vanília,
4 tojás,
2 evőkanál porcukor,
10 dkg darált dió,
mazsola,
reszelt citromhéj.

ELKÉSZÍTÉS:

Vágjuk az egynapos kifliket karikára, és öntsük le a langyos, vaníliával ízesített, ízlés szerint cukrozott tejjel. Hagyjuk állni. Közben keverjük ki a tojássárgákat a porcukorral. Verjük a fehérjéket kemény habbá, és dolgozzuk össze a tojássárgákkal. Amikor kiflik a tálban megpuhultak, adjuk hozzá őket a darált dióval, és ízlés szerinti mennyiségű mazsolával, illetve lereszelt citromhéjjal a habhoz, és dolgozzuk el könnyedén. Töltsük kivajazott, kilisztezett tűzálló üvegedénybe, és süssük szép rózsaszínűre.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése