1326.
HOZZÁVALÓK:
60 dkg körte,
3 tojás,
6 dkg cukor,
10 dkg liszt,
1 dl édes feh érbor,
1/2 citrom lereszelt h éja,
őrölt fah éj,
só.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük h abosra
a tojássárgákat a cukor felével, majd ízesítsük a lereszelt citromh éjjal,
csipetnyi sóval. Adjuk h ozzá a lisztet, a feh érbort,
és keverjünk belőle palacsintatésztát. Verjük kemény h abbá
a tojásfeh érjéket a cukor másik felével, és
adjuk a masszáh oz. A kivájt magh ázú,
megtisztított körtéket vágjuk vékony szeletekre, melyeket h intsünk
meg fah éjjal, majd mártsuk lisztbe, és a
masszába. Bő, forró olajban süssük ki, és azonnal tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése