Ads 468x60px

Pages

Bakonyi szőlős szelet

1342.
HOZZÁVALÓK:
5 tojás,
20 dkg porcukor,
20 dkg vaj, vagy margarin,
20 dkg liszt,
1/2 dl rum,
2 dkg vaníliáscukor,
csipetnyi só,
10 dkg darált dió,
60 dkg édes, muskotályos szőlő.

ELKÉSZÍTÉS:

Keverjük habosra a cukrot a vajjal, adjuk hozzá egyenként a tojássárgákat, majd apránként, felváltva a lisztet, és a csipetnyi sóval kemény habbá felvert tojásfehérjét. Végül adjuk hozzá a vaníliáscukrot, a rumot, és a ledarált diót. Öntsük a masszát kivajazott, kilisztezett magas peremű tepsibe, a tetejét szórjuk meg a megmosott, és szárazra törölt szőlőszemekkel. Előmelegített sütőben, közepes tűzön kb. 1/2 óra alatt süssük aranysárgára. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, és csak ezután szeleteljük fel. A tetejét hintsük meg vaníliás, vagy fahéjas porcukorral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése