1331.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg egres,
12 dkg cukor,
2 dl tej,
2 dl tejszín,
2 tojás,
1/2 citrom,
2 dkg vaníliás pudingpor,
szegfűszeg,
őrölt fah éj.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a pudingport a
tejben, forraljuk fel, és h űtsük ki. Adjunk a
megtisztított egresh ez 2 dkg cukrot, főzzük
meg vízben, miközben fah éjjal, szegfűszeggel
és a citrom kifacsart levével ízesítsük. Adjuk h ozzá
a maradék cukor egyik felével kikevert tojássárgákat, majd vegyük le a tűzről
és h űtsük ki. Keverjük össze a krémmel, végül
lazán forgassuk bele a cukor másik felével h abbá
vert tojásfeh érjéket. Töltsük a krémet talpas
poh arakba. Díszítsük a tetejét tejszính abbal,
és leh űtve kínáljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése