Ads 468x60px

Pages

Házi szilvás lepény

1329.
HOZZÁVALÓK:
1 kg szilva,
50 dkg liszt,
12 dkg margarin,
1 tojás,
1 tojássárgája,
5 dkg cukor,
1 dl tej,
1 csomag sütőpor,
fahéjas porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:

Gyúrjuk össze a liszttel elkevert sütőport a margarinnal, a tojással, és a cukorral. Adjunk hozzá annyi tejet, hogy lágy, könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Terítsük a tészta felét kivajazott tepsibe, és osszuk el rajta a kimagozott szilvát. Szórjuk meg fahéjas porcukorral. Simítsuk rá a tészta másik felét, szurkáljuk meg egy villával, és kenjük meg a felvert tojássárgájával. Közepes hőmérsékletű sütőben süssük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése