Ads 468x60px

Pages

Mogyorós-almás pite

1328.
HOZZÁVALÓK:
1 kg alma,
22 dkg liszt,
15 dkg margarin,
1 csomag sütőpor,
1 csomag vaníliáscukor,
20 dkg porcukor,
10 dkg mogyoró,
2 tojás,
10 dkg fahéjas porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:

Gyúrjuk össze a lisztet a margarinnal, a sütőporral, a cukorral, a ledarált mogyoróval, és a vaníliáscukorral. Tegyük félre a tészta negyedrészét. A többi részét nyújtsuk ki, tegyük sütőlapra, és terítsük szét rajta a lereszelt, és alaposan kinyomkodott almát. Szórjuk meg a fahéjas porcukorral, majd a félretett tésztából rakjunk rácsokat a tetejére. Forró sütőben süssük szép sárgára.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése