Ads 468x60px

Pages

Omlós ribizlitorta

1336.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
30 dkg liszt,
20 dkg margarin,
10 dkg porcukor,
1 tojássárgája,
1/2 citrom lereszelt héja,
1/2 csomag vaníliáscukor,
a krémhez:
1/2 kg ribizli,
4 tojássárgája,
10 dkg porcukor,
2 dl tejszín,
2 dkg vaníliás pudingpor,
1/2 csomag vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:

Dolgozzuk össze a lisztet a margarinnal, a porcukorral, a tojássárgájával, a lereszelt citromhéjjal, és a vaníliáscukorral. Tegyük 1/2 órára hűvös helyre pihenni, majd nyújtsuk ki. Béleljünk ki a tésztával egy tortaformát, és terítsük be a megtisztított ribizlivel. A krémhez keverjük simára a tojássárgákat a porcukorral, a vaníliáscukorral, és a pudingporral, majd adjuk hozzá a folyékony tejszínt. Merjük a krémet egy kanállal a tésztára úgy, hogy azt teljesen ellepje. Közepesen meleg sütőben süssük, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése