1336.
HOZZÁVALÓK:
a tésztáh oz:
30 dkg liszt,
20 dkg margarin,
10 dkg porcukor,
1 tojássárgája,
1/2 citrom lereszelt h éja,
1/2 csomag vaníliáscukor,
a krémh ez:
1/2 kg ribizli,
4 tojássárgája,
10 dkg porcukor,
2 dl tejszín,
2 dkg vaníliás pudingpor,
1/2 csomag vaníliáscukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze a lisztet a
margarinnal, a porcukorral, a tojássárgájával, a lereszelt citromh éjjal,
és a vaníliáscukorral. Tegyük 1/2 órára h űvös h elyre
pih enni, majd nyújtsuk ki. Béleljünk ki a
tésztával egy tortaformát, és terítsük be a megtisztított ribizlivel. A krémh ez
keverjük simára a tojássárgákat a porcukorral, a vaníliáscukorral, és a
pudingporral, majd adjuk h ozzá a folyékony
tejszínt. Merjük a krémet egy kanállal a tésztára úgy, h ogy
azt teljesen ellepje. Közepesen meleg sütőben süssük, majd porcukorral megh intve
tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése