Ads 468x60px

Pages

Büki máglyarakás

1346.
HOZZÁVALÓK:
80 dkg szikkadt tejeskalács,
1 l tej,
8 tojás,
35 dkg porcukor,
10 dkg vaj,
70 dkg alma,
1 kiskanál őrölt fahéj,
20 dkg darált dió,
2 evőkanál rum,
15 dkg baracklekvár,
1 citrom,
15 dkg csemegeszőlő.
zsemlemorzsa.

ELKÉSZÍTÉS:

Forrósítsuk fel a tejet, majd a tűzről levéve, keverjük bele a rumot, a citrom lereszelt héját, 20 dkg cukrot, egy diónyi kivételével a vajat, és egyenként a tojássárgákat. Vágjuk a kalácsot 3-4 centis kockákra, öntsük le a forró tojásos tejjel, és hagyjuk langyosra hűlni. Vágjuk a meghámozott almákat cikkekre, és a citrom levével, valamint 2 dkg porcukorral egy kevés vízben főzzük meg, szűrjük le, és alaposan csepegtessük le. Vajazzunk ki egy tűzálló tálat, hintsük meg zsemlemorzsával, simítsuk az aljára a megáztatott kalács felét, rakjuk meg almával, hintsük meg dióval, és fahéjjal, majd rakjuk rá a maradék kalácsot, és kenjük meg a baracklekvár felével. Előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön 30 percig süssük. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket a maradék porcukorral, óvatosan adjuk hozzá a lekvár másik felét, majd halmozzuk a sütőből kivett kalács tetejére, és rakjuk meg szőlőszemekkel. Mérsékeljük a tüzet, és már csak annyi időre tegyük vissza a tálat a sütőbe, amíg a tojáshab aranysárgára nem pirul.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése