1354.
HOZZÁVALÓK:
80 dkg liszt,
3 dkg élesztő,
5 dkg cukor,
10 dkg vaj,
2 tojássárgája,
kevés só,
tej, vagy aludttej,
a töltelékh ez:
túró, vagy lekvár, vagy darált
dió, vagy mák.
ELKÉSZÍTÉS:
Futtassuk meg az élesztőt kevés
cukros tejben, majd dolgozzuk össze a lisztben elmorzsolt vajjal, a
tojássárgákkal, a cukorral, csipetnyi sóval, és annyi tejjel, vagy aludttejjel,
h ogy rugalmas tésztát kapjunk. Dagasszuk h ólyagosra,
majd letakarva, langyos h elyen h agyjuk
addig kelni, míg a duplájára nő. Ha megkelt, nyújtsuk lisztezett deszkán ujjnyi
vastagságúra. Tetszés szerinti formákat alakíth atunk
ki belőle, melyeket különböző töltelékekkel tölth etünk
meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése