Ads 468x60px

Pages

Kelt rétes

1350.
HOZZÁVALÓK:
1 kg liszt,
4 tojás,
40 dkg búzadara,
10 dkg mazsola,
2 dkg vaníliáscukor,
15 dkg porcukor,
2 dkg élesztő,
2 dl tej,
3 dl tejföl.

ELKÉSZÍTÉS:

Gyúrjunk a hozzávalókból kelt tésztát, melyet a kiterített abroszon húzzunk ki. Spricceljük meg kevés olvasztott vajjal, és szórjuk rá a következő tölteléket: keverjük el a tojásokat a tejföllel, adjuk hozzá a búzadarát, a vaníliáscukrot, a porcukrot, és a mazsolát. Tekerjük fel a tésztát, a tetejét kenjük meg olvasztott vajjal, és tojássárgájával. Tegyük sütőbe és süssük szép pirosra. Tálaláskor hintsük meg vaníliás porcukorral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése