1345.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
10 dkg cukor,
5 dkg margarin,
1 dkg szalalkáli,
2 tojás,
1 evőkanál méz,
a krémh ez:
20 dkg cukor,
20 dkg margarin,
5 dl tej,
1 evőkanál kakaópor,
2 evőkanál liszt,
1 csomag vaníliáscukor,
a mázh oz:
20 dkg porcukor,
3 dkg vaj,
2 evőkanál kakaópor.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki gőz felett a
tojásokat a cukorral, a margarinnal, és a mézzel. Adjuk h ozzá
a szalalkálival elkevert lisztet, gyúrjuk össze, majd osszuk 3 részre. A
kinyújtott lapokat sütőlemez h átán süssük ki.
A krémh ez keverjük össze a tejet a liszttel,
és főzzük sűrű péppé. Keverjük ki a margarint a cukorral, és h a
a tejes pép kih űlt, keverjük h ozzá.
Ezután a masszát osszuk ketté, az egyik feléh ez
adjunk kakaóport, a másik feléh ez pedig
vaníliáscukrot. A lapokat töltsük meg a kétféle krémmel. A mázh oz
keverjük simára a porcukrot, a kakaóporral, a vajjal, és kevés forró vízzel.
Ezzel a mázzal vonjuk be a sütemény felületét.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése