1363.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg vaj,
4 tojás,
15 dkg cukor,
1 evőkanál kakaó,
7 dkg rétesliszt,
1/2 csomag sütőpor,
12 dkg durvára tört dió,
lekvár,
a töltelékh ez:
20 dkg darált dió,
25 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
4 evőkanál rum,
1 tojás,
3 evőkanál kakaó,
20 dkg vaj,
a mázh oz:
10 dkg csokoládé,
7 dkg vaj.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki a tojássárgákat a
vajjal, a cukorral, és a kakaóval, majd adjuk h ozzá
a tojások keményre vert h abját, és a
sütőporral elkevert réteslisztet. Végül szórjuk bele a durvára vágott diót.
Öntsük a masszát kikent, kilisztezett tepsibe, és süssük meg. A megsült tésztát
kenjük meg ízlés szerint választott lekvárral. A töltelékh ez
keverjük össze a darált diót 15 dkg porcukorral, a vaníliáscukorral, és a
rummal, majd terítsük szét a lekvárral megkent tésztán. Ezután keverjük ki az
egész tojást a kakaóval, a maradék porcukorral, és a vajjal, majd kenjük rá ezt
is a tésztára, a diós töltelék fölé. Végül vonjuk be az egészet a megolvasztott
csokoládéból és a vajból kikevert mázzal. Forró vizes késsel szeleteljük fel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése