Ads 468x60px

Pages

Gesztenyés piskótatekercs

1360.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg cukor,
4 tojás,
16 dkg rétesliszt,
50 dkg gesztenyemassza,
4 dl tejszín,
meggy-, esetleg ribizlilekvár,
mazsola,
meggybefőtt,
1 evőkanál porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:

Keverjük el cukrot 4 evőkanál vízben, majd tűz fölött olvasszuk fel. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, majd a langyos szirupot lassan belecsorgatva keverjük el benne alaposan. Adjuk hozzá egyenként a tojások sárgáját, és végül szitáljuk bele a réteslisztet. Öntsük a masszát kizsírozott, kilisztezett tepsibe, és süssük meg úgy, mint a piskótát. Még forrón borítsuk konyharuhára, és a ruha segítségével tekerjük össze többször, bontsuk ki, és összetekerve hagyjuk kihűlni. Közben törjük át a gesztenyemasszát, és keverjük ki alaposan 2 dl tejszínnel. Terítsük ki ismét a már kihűlt tésztát, és kenjük meg egyenletesen valamilyen ízlés szerint választott gyümölcsízzel (meggy, ribizli). Megszórhatjuk mazsolával, vagy kimagozott meggybefőttel. Ezután kenjük rá a gesztenyekrémet, göngyöljük össze, és legalább 1 napra tegyük jégszekrénybe. A tetejét 2 dl, a porcukorral kemény habbá vert tejszínnel vonjuk be.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése