1365.
HOZZÁVALÓK:
10 evőkanál liszt,
1/2 l tej,
10 tojássárgája,
4 evőkanál tört cukor,
kevés vanília,
zsemlemorzsa,
cukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Tíz evőkanál lisztet keverj le
1/2 liter tejjel, 10 tojássárgájával, 4 evőkanál tört cukorral, s egy kevés
vaníliával; h a ezt jól elkeverted, tedd egy
lábasba, tedd ezzel tűzre és folytonos kavarás közt h agyd
sűrű péppé főni. Ekkor h agyd kevéssé kih űlni;
kenj ki egy tepszit vajjal, tedd bele a pépet, kend el simára egy késsel, úgy h ogy
ujjnyi vastagon legyen. Hagyd tökéletes kih űlni
s tedd a tepszit kis ideig meleg h elyre, h ogy
a tésztát szépen lisztet megh intett deszkára
fordíth assad. Ekkor a legkisebb
fánkszaggatóval szúrj belőle apró fánkokat, h ogy
akkorák legyenek mint egy négykrajcáros; kend meg felvert tojásba mártott
tollal, szórd meg zsemlemorzsával, fordítsd meg egy késsel a másik felére, itt
is kend meg és szórd meg, forró zsírban h irtelen
süsd ki s cukorral megh intve add fel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése