Ads 468x60px

Pages

Krémfánk

1365.
HOZZÁVALÓK:
10 evőkanál liszt,
1/2 l tej,
10 tojássárgája,
4 evőkanál tört cukor,
kevés vanília,
zsemlemorzsa,
cukor.

ELKÉSZÍTÉS:

Tíz evőkanál lisztet keverj le 1/2 liter tejjel, 10 tojássárgájával, 4 evőkanál tört cukorral, s egy kevés vaníliával; ha ezt jól elkeverted, tedd egy lábasba, tedd ezzel tűzre és folytonos kavarás közt hagyd sűrű péppé főni. Ekkor hagyd kevéssé kihűlni; kenj ki egy tepszit vajjal, tedd bele a pépet, kend el simára egy késsel, úgy hogy ujjnyi vastagon legyen. Hagyd tökéletes kihűlni s tedd a tepszit kis ideig meleg helyre, hogy a tésztát szépen lisztet meghintett deszkára fordíthassad. Ekkor a legkisebb fánkszaggatóval szúrj belőle apró fánkokat, hogy akkorák legyenek mint egy négykrajcáros; kend meg felvert tojásba mártott tollal, szórd meg zsemlemorzsával, fordítsd meg egy késsel a másik felére, itt is kend meg és szórd meg, forró zsírban hirtelen süsd ki s cukorral meghintve add fel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése