Ads 468x60px

Pages

Ananászpuding

1376.
HOZZÁVALÓK:
2 ananászkarika,
8 dkg vaj,
8 dkg liszt,
8 dkg cukor,
3 dl tej,
5 tojás,
1/2 rúd vanília,
az öntethez:
3 ananászkarika,
2 dl ananászlé,
12 dkg cukor.

ELKÉSZÍTÉS:

Keverjük habosra a vajat 6 dkg cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet, és ereszük fel a vaníliával felforralt tejjel. Gyenge tűzön főzzük sűrű krémmé. Miután kihűlt, egyenként adjuk hozzá a tojássárgákat, a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjéket, és a kockákra vágott ananászt. Öntsük kivajazott, porcukorral meghintett formába, takarjuk le, és vízzel teli tepsibe állítva pároljuk készre. Az ananászlét forraljuk fel a cukorral, és tegyük bele az apró kockákra vágott ananászt. A tálra borított pudingot locsoljuk meg az öntettel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése