Ads 468x60px

Pages

Finom linzer

1378.
HOZZÁVALÓK:
35 dkg liszt,
15 dkg margarin,
tej,
1/2 csomag sütőpor,
2 tojássárgája,
5 dkg cukor,
a töltelékhez:
10 dkg vaj,
3 tojás,
20 dkg porcukor,
10 dkg darált dió,
50 dkg meggy.

ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el a lisztet a margarinnal. Oldjuk fel kevés tejben a sütőport, és adjuk a liszthez. Ezután keverjük hozzá a tojássárgákat, és a cukrot. Gyúrjuk össze annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Béleljünk ki a tésztával egy tepsit, majd simítsuk rá a következő tölteléket: kavarjuk ki a vajat a tojássárgákkal, és a porcukorral. Adjuk hozzá a darált diót, és a kimagozott meggyet. Végül pedig keverjük hozzá a tojások keményre vert habját. Miután a tésztára simítottuk, borítsuk be a tészta másik felével. Szurkáljuk meg villával, és kenjük meg tojással. Süssük világos színűre.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése