Ads 468x60px

Pages

Bécsi patkók

1390.
Jakab Marianna receptje
HOZZÁVALÓK:
56 dkg liszt,
4 tojás,
21 dkg vaj,
4 dl tej,
3 dkg élesztő,
1/2 kávéskanál só,
4 evőkanál cukor,
befőtt.

ELKÉSZÍTÉS:
Tegyük a lisztet cseréptálba, képezzünk a közepén gödröt, melybe üssük bele az egész tojásokat, ügyelve rá, hogy szét ne folyjon. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, és a langyos tejet, majd összekeverés után verjük lágy tésztává. Tegyük bele az élesztőt, a sót, és a cukrot, majd verjük tovább. Miután kidolgoztuk, formáljuk cipó alakúra, és liszttel megszórva takarjuk be, és állítsuk meleg helyre. Ha a tészta nagyjából duplájára nőtt, a felét nyújtsuk ki kisujjnyi vastagságúra, és vágjunk belőle 4 ujjnyi széles szeleteket. A szeleteket metéljük hossza háromszögekbe, és kenjük meg tojással. Tegyünk a háromszögek közepébe 1-1 szem befőttet, a középső szögleteket hajtsuk fel, göngyöljük fel könnyedén, és félkör alakba hajlítva, tegyük őket sorban egy tepsibe. Kendővel letakarva tegyük meleg helyre, és várjuk meg, amíg a patkócskák újra kelni kezdenek. Miután megkeltek, tojáscukorral és mandula darabokkal vegyítve kenjük meg a patkócskákat, és közepen meleg sütőben süssük őket pirosra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése