1386.
Jakab Marianna receptje
HOZZÁVALÓK:
3 dkg élesztő,
2 dl + szükség szerint tej,
vaníliáscukor,
60 dkg liszt,
2 tojás,
csipetnyi só,
2 evőkanál olajat,
5 dkg vaj,
porcukor,
kakaó.
ELKÉSZÍTÉS:
Futtassuk meg az élesztőt 2 dl,
vaníliáscukorral ízesített tejben, majd dolgozzuk össze a liszttel, a
tojássárgákkal, csipetnyi sóval, és szükség szerinti mennyiségű tejjel, majd
dagasszuk be alaposan. Amikor a tészta már egyenletes, dagasszuk bele az
olajat, és kilisztezett edényben a tetejét liszttel megh intve,
langyos h elyen kelesszük a kétszeresére.
Nyújtsuk a megkelt tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastag téglalapformára, és
öntözzük meg a megolvasztott vaj felével, majd h intsük
meg porcukorral és kakaóval. Sodorjuk össze úgy, mint a bejglit. Vágjuk fél
ujjnyi szeletekre, és az így nyert csigákat fektessük szorosan egymás mellé a
lezsírozott sütőlemezen. Öntözzük meg az olvasztott vaj maradékával, és süssük
meg. Amikor már majdnem kész, a forró tésztát vegyük ki a sütőből, és öntözzük
meg vaníliáscukorral ízesített forró tejjel, majd toljuk vissza, és süssük meg
teljesen. A kész csigákat porcukorral megh intve
kínáljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése