1393.
HOZZÁVALÓK:
1 kg gesztenye,
20 dkg vaníliáscukor,
2 tojás,
4 tojássárgája,
5 dkg vaj,
15 dkg zsemlemorzsa,
3 cl rum,
15 dkg barackíz.
ELKÉSZÍTÉS:
Vagdossuk be a gesztenyéket, majd
tegyük néh ány percre forró sütőbe, és
tisztítsuk meg őket. Forraljunk fel 2 dl vizet a vaníliáscukorral, és főzzük
meg benne a gesztenyét. Szűrjük le, tegyünk néh ány
darabot félre, a többit pedig törjük át. Még melegen adjuk h ozzá
a tojássárgákat, a vajat, kavarjuk össze alaposan, majd h űtsük
ki. Formáljunk a masszából dió nagyságú golyókat, és tegyünk mindegyik közepébe
1-1 darabka főtt gesztenyét. Mártsuk felvert tojásba, h empergessük
zsemlemorzsába, és forró olajban süssük meg. Szórjuk meg vaníliás porcukorral,
és rummal h ígított barackízzel kínáljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése