Ads 468x60px

Pages

Karácsonyi sült gesztenye

1393.
HOZZÁVALÓK:
1 kg gesztenye,
20 dkg vaníliáscukor,
2 tojás,
4 tojássárgája,
5 dkg vaj,
15 dkg zsemlemorzsa,
3 cl rum,
15 dkg barackíz.

ELKÉSZÍTÉS:
Vagdossuk be a gesztenyéket, majd tegyük néhány percre forró sütőbe, és tisztítsuk meg őket. Forraljunk fel 2 dl vizet a vaníliáscukorral, és főzzük meg benne a gesztenyét. Szűrjük le, tegyünk néhány darabot félre, a többit pedig törjük át. Még melegen adjuk hozzá a tojássárgákat, a vajat, kavarjuk össze alaposan, majd hűtsük ki. Formáljunk a masszából dió nagyságú golyókat, és tegyünk mindegyik közepébe 1-1 darabka főtt gesztenyét. Mártsuk felvert tojásba, hempergessük zsemlemorzsába, és forró olajban süssük meg. Szórjuk meg vaníliás porcukorral, és rummal hígított barackízzel kínáljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése