Ads 468x60px

Pages

Mikolt kenyere

1397.
HOZZÁVALÓK:
1/4 kg méz,
25 dkg liszt,
2 tojás,
késhegynyi szódabikarbóna,
kevés tej,
6 dkg hámozott mandula,
5 dkg vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el egy tálban a felforrósított mézet 13 dkg liszttel, a tojássárgákkal, majd tegyük bele a kevés tejben feloldott szódabikarbónát. Keverjük össze alaposan, majd adjuk hozzá a vékonyra vágott mandulát, a tojások vaníliáscukorral keményre vert habját, és a maradék lisztet. Kikent, kilisztezett püspökkenyérsütőbe téve lassú tűznél süssük ki. Miután kihűlt, kenjük be csokoládémázzal, és langyos sütőben szárítsuk meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése