Ads 468x60px

Pages

Rumos almás

1387.
HOZZÁVALÓK:
80 dkg alma,
12 dkg vaj,
30 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
2 tojás,
18 dkg cukor,
1/2 dl rum,
1/2 csomag sütőpor,
őrölt fahéj.

ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el a vajat a lisztben, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert porcukrot, a tojásokat, és dolgozzuk ki alaposan. Felezzük el a tésztát, és az egyik kinyújtott lapot tegyük tepsibe. A töltelék elkészítéséhez pároljuk meg rövid ideig a kockára vágott, és a cukorral elkevert almát. Öntsük rá a rumot, majd szórjuk meg őrölt fahéjjal. Kenjük rá a lapra a tölteléket, majd helyezzük rá a másik lapot. Szurkáljuk meg villával, a tetejét pedig kenjük be felvert tojással. Előmelegített, forró sütőben süssük meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése