Ads 468x60px

Pages

Gyalui csók

1401.
HOZZÁVALÓK:
1/2 l liszt,
30 dkg méz,
2 tojássárgája,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
kevés tej,
késhegynyi fahéj,
1/2 citrom lereszelt héja,
mandula.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a lisztet a forró mézzel egy tálban, majd keverjük még hozzá a tojássárgákat, a tejben oldott szódabikarbónát, a fahéjat, és a lereszelt citromhéjat. Dolgozzuk ki alaposan, és pihentessük estétől reggelig. Reggel tegyük lisztezett gyúródeszkára, és mindig lisztezve, gyúrjuk simára. Ezután hengerítsük ki, és vágjunk belőle diónyi darabokat. Tenyerünkkel formáljunk belőle kis gömböket, lisztezett bádogra téve kenjük meg felvert tojással. Mindegyikre nyomjunk egy fél mandulát, és lassú tűzön süssük meg. Ha sütésnél szétterül, még egy kis lisztet kell belegyúrni.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése