1401.
HOZZÁVALÓK:
1/2 l liszt,
30 dkg méz,
2 tojássárgája,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
kevés tej,
késh egynyi
fah éj,
1/2 citrom lereszelt h éja,
mandula.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a lisztet a forró
mézzel egy tálban, majd keverjük még h ozzá a
tojássárgákat, a tejben oldott szódabikarbónát, a fah éjat,
és a lereszelt citromh éjat. Dolgozzuk ki
alaposan, és pih entessük estétől reggelig.
Reggel tegyük lisztezett gyúródeszkára, és mindig lisztezve, gyúrjuk simára.
Ezután h engerítsük ki, és vágjunk belőle
diónyi darabokat. Tenyerünkkel formáljunk belőle kis gömböket, lisztezett
bádogra téve kenjük meg felvert tojással. Mindegyikre nyomjunk egy fél
mandulát, és lassú tűzön süssük meg. Ha sütésnél szétterül, még egy kis
lisztet kell belegyúrni.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése