1405.
HOZZÁVALÓK:
1/2 kg rozsliszt,
3 tojás,
2 tojássárgája,
1/2 kg porcukor,
1/2 kávéskanál fah éj,
3-4 szem tört szegfűszeg,
csipetnyi őrölt bors,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
kevés tej,
1/4 l méz.
ELKÉSZÍTÉS:
Tegyük gyúródeszkára a
rozslisztet, üssük bele az egész tojásokat, és a két tojássárgáját. Adjuk h ozzá
a porcukrot, a fah éjat, a szegfűszeget, az
őrölt borsot, a kevés tejben feloldott szódabikarbónát, és a felforralt mézet.
Gyúrjuk össze alaposan, majd pih entessük 3-4
órán át. Ezután szakítsunk belőle lúdtojásnyi darabokat, és mindegyiket
külön-külön gyúrjuk meg. Formáljunk belőlük ujjnyi magas pogácsákat, és tegyük
zsírral kikent, lisztezett bádogra. Kenjük meg felvert tojással, kötőtűvel
karcoljunk bele virág-, vagy madárformákat. Nem túl gyors tűzön süssük pirosra.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése