1403.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
1/2 dl tej,
1 dkg élesztő,
25 dkg h éjában
főtt burgonya,
20 dkg vaj,
2 tojássárgája,
kevés só,
reszelt sajt,
köménymag.
ELKÉSZÍTÉS:
Öntsük a középen kimélyített
lisztbe a langyos tejben megfuttatott élesztőt. Adjuk h ozzá
a h éjában főtt, áttört burgonyát, a vajat, a
tojássárgákat, és egy kevés sót. A simára kidolgozott tésztát, kilisztezett
deszkán nyújtsuk vékonyra, és jobbról-balról, alulról-felülről h ajtogassuk
egymásra. Pih entetés nélkül nyújtsuk ki és h ajtogassuk
újra. Ezután liszttel megh intve csomagoljuk
zsírpapírba, és h űvös h elyen
pih entessük 2 órán keresztül. A pih entetés
után nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra, szaggassuk ki tetszőleges formákra, és h elyezzük
őket sütőlemezre egymástól 1-2 cm távolságra. A közepüket reszelt sajttal,
illetve köménymaggal szórh atjuk meg. Pih entessük
az előkészített tésztát 1/4 órát langyos h elyen,
majd előmelegített sütőben lassú tűzön 10-12 perc alatt süssük meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése