Ads 468x60px

Pages

Mezőségi mézes

1418.
HOZZÁVALÓK:
60 dkg liszt,
18 dkg vaj,
25 dkg méz,
2 tojássárgája,
1 egész tojás,
15 dkg cukor,
1/2 citrom,
késhegynyi szódabikarbóna,
1 evőkanál tej,
a töltelékhez:
30 dkg méz,
20 dkg darált dió,
tej,
4 tojás,
2 evőkanál vaníliáscukor,
kiflimorzsa.

ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el a lisztben a vajat, majd adjuk hozzá a mézet, a tojássárgákat, az egész tojást, a cukrot, a fél citrom levét és lereszelt héját, és a tejben feloldott szódabikarbónát. Gyúrjuk össze alaposan, és dolgozzuk ki simára. Hagyjuk pihenni 3-4 órán keresztül.
A töltelékhez pirítsuk meg a mézet, majd tegyük bele a darált diót, és folyamatos kevergetés közben pirítsuk még egy kicsit. Ezután öntsük le egy tejmerőkanálnyi tejjel, keverjük össze, és a tűzről levéve hűtsük ki. Keverjük habosra 3 tojássárgáját a 2 púpozott evőkanálnyi vaníliáscukorral, és keverjük össze a mézes dióval. Verjünk fel 4 tojásfehérjét kemény habbá, és egy fél marék kiflimorzsával együtt elegyítsük össze a diós masszával.

Nyújtsuk ki a tészta 3/4 részét fél kisujjnyi vastagságúra, és tegyük egy nagy, kizsírozott tepsibe. Kenjük rá a tölteléket. Nyújtsuk ki a maradék tésztát is, és vágjunk belőle kis csillagokat. Rakjuk ki velük a tésztát. Kenjük meg mindet felvert tojással, és mérsékelt tűznél süssük meg őket. Miután kihűlt, vágjuk fel kockákra úgy, hogy mindegyik kocka közepére egy csillag jusson.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése