1418.
HOZZÁVALÓK:
60 dkg liszt,
18 dkg vaj,
25 dkg méz,
2 tojássárgája,
1 egész tojás,
15 dkg cukor,
1/2 citrom,
késh egynyi
szódabikarbóna,
1 evőkanál tej,
a töltelékh ez:
30 dkg méz,
20 dkg darált dió,
tej,
4 tojás,
2 evőkanál vaníliáscukor,
kiflimorzsa.
ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el a lisztben a vajat,
majd adjuk h ozzá a mézet, a tojássárgákat, az
egész tojást, a cukrot, a fél citrom levét és lereszelt h éját,
és a tejben feloldott szódabikarbónát. Gyúrjuk össze alaposan, és dolgozzuk ki
simára. Hagyjuk pih enni 3-4 órán keresztül.
A töltelékh ez
pirítsuk meg a mézet, majd tegyük bele a darált diót, és folyamatos kevergetés
közben pirítsuk még egy kicsit. Ezután öntsük le egy tejmerőkanálnyi tejjel, keverjük
össze, és a tűzről levéve h űtsük ki. Keverjük h abosra
3 tojássárgáját a 2 púpozott evőkanálnyi vaníliáscukorral, és keverjük össze a
mézes dióval. Verjünk fel 4 tojásfeh érjét
kemény h abbá, és egy fél marék kiflimorzsával
együtt elegyítsük össze a diós masszával.
Nyújtsuk ki a tészta 3/4 részét
fél kisujjnyi vastagságúra, és tegyük egy nagy, kizsírozott tepsibe. Kenjük rá
a tölteléket. Nyújtsuk ki a maradék tésztát is, és vágjunk belőle kis
csillagokat. Rakjuk ki velük a tésztát. Kenjük meg mindet felvert tojással, és
mérsékelt tűznél süssük meg őket. Miután kih űlt,
vágjuk fel kockákra úgy, h ogy mindegyik kocka
közepére egy csillag jusson.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése