Ads 468x60px

Pages

Tiroli pite

1422.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
25 dkg vaj,
1 tojás,
25 dkg porcukor,
1 csomag sütőpor,
5 g őrölt fahéj,
2 dl tejföl,
1-2 evőkanál rum,
20 dkg lekvár,
5 dkg vaníliás porcukor,
só.

ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el a lisztet a vajjal, majd adjuk hozzá a tojást, a porcukrot, és a sütőport. Ízesítsük rummal, és őrölt fahéjjal, illetve csipetnyi sóval. Adjunk hozzá annyi tejfölt, amennyit a tészta felvesz, majd gyúrjuk össze alaposan. Tegyük a kinyújtott tésztát vajjal kikent tepsibe, kenjük meg ízlés szerint választott lekvárral, és egy kevés visszahagyott tésztából sodorjunk rá rácsokat. Közepesen meleg sütőben süssük, és a végén szórjuk meg vaníliás porcukorral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése